Drømmeagtig daddelchokolade (video)

Her på Grøn, Sund & Lækker!-bloggen er vi ikke for fine til at koge ny suppe på gamle grøntsager. Så her får du en smuk madvideo baseret på bloggens tredjemest populære opskrift, nemlig den drømmeagtige daddelchokolade. Og det er ikke for ingenting, at den er populær, og at netop den opskrift er blevet valgt til min nye video. Chokoladen smager SÅ godt! Og den er SÅ nem at lave! I videoen viser jeg dig trin for trin, hvor overraskende enkelt det er at lave denne mælkefri, sukkerfri, superfaste, iskonfektagtige og nærmest(!) sunde chokolade, der smager som en drøm.

Den fulde opskrift får du her igen:

Du skal bruge:

 • 100 g udstenede dadler, hakkede
 • 70 g usaltede cashewnødder, fintmalede
 • 15 g usødet kakaopulver
 • 80 g kokosolie
 • 30 g kokosmel

Tjek at der ikke er rester af sten i dadlerne. Put alle ingredienserne undtagen kokosmelet i en skål, og bland det godt sammen. Blend det hele grundigt med en stavblender, til massen er blød og nogenlunde ensartet. Måske du undervejs er nødt til at skrabe massen ud fra kniven, hvis det sætter sig fast.

Hæld kokosmelet i, og bland det hele godt sammen. Hæld massen i en plastikform – gerne en aflang, firkantet én (så kommer det nemlig til at ligne en rigtig plade chokolade!). Put det i køleskabet, og lad det afkøle helt (vigtigt!). Det tager mindst en halv time. Man kan også putte det i fryseren (i ca. 15 min), hvis det skal gå hurtigere. Pres chokoladen ud af formen, og skær i stykker med en kniv.

TIP! Læg stavblenderen væk, og hak derimod dadler og cashewnødder fint i hånden, inden de øvrige ingredienser røres i. Tilsæt så 1 tsk. finthakket økologisk appelsinskal. Resultatet er en knasende sprød chokolade med en guddommelig smag af orangekrokant.

(Visited 1.544 times, 1 visits today)

3 thoughts on “Drømmeagtig daddelchokolade (video)

 1. Hej Henriette
  Jeg vil bare sige tak for en super fed blog! Jeg fandt din blog gennem Mad Med Medfølelse’s hjemmeside, og jeg er helt vild med den.
  Jeg har længe ledt efter gode veganske eller vegetariske danske blogs, og troede egentlig ikke, der var nogen. Men så snakkede jeg med nogen fra Mad Med Medfølelse til dansk vegetardag og opdagede til min glæde, at det var der 🙂
  Jeg har længe været vegetar, men efter at have kigget din side længe, er jeg i den grad blevet inspireret til at lave mere vegansk mad.
  Ups, undskyld for den lange besked! Tak for en skøn blog!
  – Josefine

  • Kære Josefine,

   Tusind tak for dine to skønne beskeder, som jeg blev meget glad for. Sig endelig til, hvis du har spørgsmål i forbindelse med din veganske rejse. 🙂

   Kh
   Henriette

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *