Linsepålæg – nemt, sundt og mættende

Linsepålæg

Røde linser er på min top 10 over fantastiske fødevarer, og de indgår meget ofte i min kost. Jeg elsker deres cremede, runde smag, som virkelig sætter prikken over i’et i en suppe, gryderet eller lasagne. At de samtidig er sunde, hurtige at tilberede og mætter godt gør jo ikke ligefrem noget. 🙂

Jeg har fundet ud af, at røde linser egner sig rigtigt godt til at lave pålæg af, og linsepålægget her er nu en næsten fast del af min frokost. Det er så nemt og hurtigt at lave, og det er næsten ikke til at forstå, hvor let det er at få det til at smage godt. Og så er det fedtfattigt og billigt, ikke at forglemme!

I denne opskrift er der rigeligt pålæg til to rugbrødsglade personer i mindst en uge. Jeg putter gerne resterne fra aftenens salat oven på rugbrødsmadden eller et par skiveskårede tomater, agurkeskiver, peberfrugt i stænger, et par syltede jalapeños, eller hvad jeg lige er i humør til.

Du skal bruge:

500 g røde linser
1 l vand
2 spsk. bouillonkoncentrat eller -pulver

Forslag til yderligere krydderi:
– urtesalt
– friskkværnet peber
– løgpulver
– paprika
– røget paprika
– oregano
– timian
– basilikum

Hæld linserne i en gryde, og skyl dem grundigt i koldt vand. Tilsæt 1 l vand, og bring gryden i kog. Tilsæt bouillonkoncentrat, og kog linserne, til de koger ud og bliver til en masse. Det tager ca. 20 min. Der burde ikke være noget vand at hælde fra.

Køl linserne af og krydr efter smag. Vær opmærksom på, at krydderierne smager mere igennem, når pålægget er koldt.

Hæld pålægget i en lufttæt beholder og opbevar i køleskab. Holder sig frisk i ca. en uge.

TIP! Når du ikke at spise det hele? Så bland resten af linsepålægget i en tomatsauce, og så har du en lækker vegansk bolognese.

(Visited 5.687 times, 1 visits today)

8 thoughts on “Linsepålæg – nemt, sundt og mættende

 1. Mange tak, Kirsten. Det er også bare lækkert, især hvis man er en linse-freak, som jeg er. 🙂

  500 g ER meget, men så er der også rigeligt pålæg til hele ugen til mindst to personer. Jeg smører heller ikke tyndt på, som du kan se på billedet. 😉

  Kh.
  Henriette

 2. Kære Henriette, det lyder fristende 🙂 hmmm, linser er bare skønne. tak for opskriften.
  kh Erika

 3. Kære Erika,

  Velbekomme! 🙂 Ja, linser er bare skønne!

  Opskriften kan jo i øvrigt bare halveres, hvis der er behov for det. Men hvis vi ikke spiser så meget pålæg i løbet af ugen som planlagt, plejer jeg at putte det resterende pålæg i en gang tomatsauce – så er der skøn linsebolognese til pasta.

  Kh.
  Henriette

 4. Kære Hanne,

  Ja, det kan du tro! Du kan bare erstatte bouillonkoncentratet med de krydderier, du godt kan lide. Jeg synes personligt, at der er supermeget smag i røde linser, og at de er meget taknemmelige at krydre. De er så runde og dejlige i smagen, at du kan komme langt bare med urtesalt og friskkværnet peber. 🙂 Men prøv også at krydre med gærflager, (evt. røget) paprika og oregano. Så får du en dejlig rund og lidt pizzaagtig smag (siger min mand). 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *