Himmelsk nøddesteg (video)

Denne lækre nøddesteg er supernem og hurtig at lave. Men det bedste er, at den smager absolut fantastisk. Den egner sig rigtig godt til julebordet, som pålæg til påskefrokosten eller som tilbehør til en lun ret. Så husk at lave nok, og vær gavmild med den!

Du skal bruge:

  • 1 stort løg, hakket
  • 2 fed hvidløg, hakket
  • ½ dl vand
  • 1 spsk. bouillonkoncentrat
  • ½ spsk. tørrede krydderurter (oregano el. basilikum)
  • 180 g svampe, grofthakket
  • 150 g tofu, smuldret
  • 100 g cashewnødder (eller hasselnødder), grofthakkede
  • 50 g valnødder, grofthakkede
  • ½ dl vand (el. neutral plantemælk)
  • olivenolie til stegning

Himmelsk nøddesteg

Fremgangsmåde:

Opvarm ovnen til 180°.

Varm en pande op til middelvarme, tilsæt lidt olivenolie, og steg løg og hvidløg, til løgene er klare. Tilsæt vand, bouillonkoncentrat og krydderurter, og rør rundt, til bouillonen er opløst.

Bland svampe, tofu, nødder og vand i en foodprocessor. Hæld løgblandingen i, og blend det hele (eller blend det med en stavblender). Nøddestegen må godt have lidt bid, så blend det groft. Smag til med urtesalt om nødvendigt.

Hæld blandingen i et passende ovnfast fad, og bag den i ovnen i ca. 25 min.

Nøddestegen smager også pragtfuldt som koldt pålæg dagen efter.

(Visited 6.985 times, 1 visits today)

14 tanker om "Himmelsk nøddesteg (video)"

  1. Pingback: Deborah's food and something

  2. Pingback: Generalforsamling & sommerfest 2013 – Mad med Medfølelse | Kærlighed & Kikærter

  3. Pingback: Det ultimative inspirationsindlæg – til en vegansk jul! | Månebarnet

  4. Pingback: Frækkedeller - de bedste veganske og vegetariske frikadeller

  5. Hejsa. Denne ser bare så lækker ud! :) Kan den fryses? Tænker, at det måske bliver udfordrende med tofuen? :)

    Vh. Christina

    • Tusind tak, Christina!:-) Jeg ved det faktisk ikke – den er aldrig nået så langt som til fryseren. ;-) Men jeg ville ikke selv have tøvet med at fryse den, hvis det var. Jeg tror ikke, tofuen er noget problem, når den er blendet med alt det andet.

      Kh
      Henriette

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>