Supersøde sukkerfri snegle

8 store eller 12 små stk.

Kanelsnegle er en ægte crowd-pleaser, elsket af små som store, og de behøver faktisk hverken indeholde smør, æg eller sukker for at vække begejstring i dine smagsløg. Disse sukkerfri veganske kanelsnegle er nemlig supersøde og svampede, og daddelglasuren giver kagen det perfekte søde kakaofinish. Med en brandvarm kop kaffe til kan du godt gøre dig klar til en tur i smagshimlen.

Du skal bruge:

Dej:
1 spsk. hørfrø
½ dl kogende vand
½ dl rismælk
25 g gær
3½ dl sigtet speltmel (+ lidt ekstra til æltning og udrulning)
¼ tsk. fint salt
50 g plantemargarine

Fyld:
130 g soltørrede og udstenede dadler, hakkede
75 g plantemargarine
½ dl plantemælk (fx soja-, ris- eller havremælk)
2 tsk. stødt kanel

Glasur:
135 g soltørrede og udstenede dadler, hakkede
15 g usødet kakaopulver
½-1 dl plantemælk (fx soja-, ris- eller havremælk)

Hæld det kogende vand over hørfrøene, og lad det stå og trække i et par minutter. Blend herefter hørfrøene med en stavblender (bemærk: hørfrøene skal ikke sies fra), indtil der opnås en æggehvideagtig konsistens. Afkøl.

Lun rismælken, hæld den i et glas, og opløs gæren heri. Pga. det naturlige sukker i rismælk kan gæren få rismælken til at skumme og ”hæve sig”, hvis det får lov at stå i flere minutter. Det gør dog ikke noget – bare glasset er højt nok. 🙂

Hæld mel og salt i en skål. Bland margarinen i melblandingen, og smuldr det sammen med fingrene. Tilsæt derefter det opløste gær og rør godt rundt.

Rør hørfrøblandingen ind i dejen (det kan være lidt sejt), og ælt dejen færdig på et meldrysset bord. Tilsæt ekstra mel, hvis den virker våd, og lad den så hvile i 10 min.

I mellemtiden laves fyldet. Alle ingredienser til fyldet hældes i en skål og blendes grundigt med en stavblender, indtil massen er jævn og ensartet.

Sørg for, at der er et fint lag mel på bordet, og rul så dejen ud i et kvadrat (ca. 30 x 30 cm) med en kagerulle, og fordel fyldet over hele fladen.

Rul dejen sammen til en pølse, og skær den ud i det antal skiver, du ønsker. Fold den yderste spids af dejen ind under sneglen, og tryk hver snegl let flad. Sæt dem på en bageplade med bagepapir.

Tænd ovnen på 200°, og lad sneglene hæve i ca. 20 min. Bag sneglene midt i ovnen i 10-15 min. Hold øje med dem undervejs, mens du nyder den skønne duft, der breder sig i køkkenet.

Ingredienserne til glasuren hældes i en skål (start med ½ dl plantemælk) og blendes grundigt med en stavblender, indtil massen er jævn og ensartet. Tilsæt mere væske, hvis du synes, at massen er for tyk. Vent med at pynte sneglene, til de er afkølede.

Kagerne (uden glasur på) kan fint holde sig i en lufttæt pose i køleskabet i 3-4 dage, og de kan sagtens fryses.

(Visited 1.380 times, 1 visits today)

9 thoughts on “Supersøde sukkerfri snegle

 1. Hej, er der en grund til du bruger soya mælk længere nede i opskriften i stedet for rismælk? Spørgsmål fra en der ikke kan lide soyamælk 🙂

 2. Hej Maria,
  Som regel når jeg bruger sojamælk, så er det pga. sojamælkens neutrale smag (vs den søde rismælk) og/eller evne til at tykne, men i denne opskrift vil jeg mene, at du kan bruge lige præcis den plantemælk, du foretrækker. Jeg retter det derfor i opskriften. Tak for spørgsmålet. 🙂

 3. Så har jeg lavet en portion snegle! 🙂 MUMS!
  Jeg har dog erstattet melet med grahamsspeltmel, da det var det eneste jeg havde.. 🙂 Men så skal der bare lidt mere mælk (brugte her havre hele vejen) & margarine på gefühle 🙂 og kom også et halvt “æg” (med no egg) i. Men nøj, cremen og toppingen er bare lækker! 🙂

 4. Hej Henriette!
  Har lige prøvet dine sukkerfri kanelsnegle. Hele familien var vilde med dem, og jeg er vild med din blog 🙂
  Heidi

 5. Hej Heidi,

  Tusind tak for din besked. Det er jeg bare super glad for at høre! Og mange tak for de søde ord. Det betyder rigtig rigtig meget! Sig endelig til hvis du prøver andre opskrifter af. 🙂

  Knus
  Henriette

 6. Den her opskrift ser meeeega lækker ud! Jeg er bare ikke så god til det med smør – tror du man kan bruge olie istedet?

  • Hej med dig 🙂

   Tak skal du have – de bliver også megalækre! Jeg elsker dem!

   Jeg tror godt, du kan bruge olie, men det bliver naturligvis ikke det samme. Det er vigtigt, tror jeg, at du bruger en smagsneutral olie, og det er muligt, at du skal bruge lidt flere dadler for at få en smørbar masse ud af det. Prøv det ad, og lad mig gerne høre, om det fungerede med olie.

   Mht. margarine – man kan købe nogle lidt sundere varianter (med non-hydrogenated fat) i helsekostbutikker. 🙂

   Kh
   Henriette

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *