Nem ærtecreme

En lækker og cremet dip til grøntsager behøver hverken være fedende eller besværlig at lave, og som oftest er de helt simple retter også de mest lækre. Så gå langt uden om crème fraîchen, og grib i stedet for en pose frosne øko-ærter.

Du skal bruge:

4 dl frosne ærter
1 stort løg, grofthakket
urtesalt
friskkværnet peber
olivenolie til stegning
2-3 store gulerødder, skrællet og skåret i stænger

Dæk ærterne med nykogt vand, og lad dem stå i 5-10 min. Steg løgene i lidt olivenolie ved middelvarme, til de er klare. Hæld vandet fra ærterne, og bland dem i løgene. Steg dem med løgene i højst 2-3 min., og hæld blandingen over i en skål eller et litermål.

Drys forsigtigt med urtesalt og peber – det er ærternes søde smag, der skal være fremtrædende – og blend hele molevitten med en stavblender, til du har en cremet grøn sag.

Serveres fx med gulerodsstænger til.

(Visited 2.234 times, 1 visits today)

2 thoughts on “Nem ærtecreme

 1. Halløj! lækker opskrift – som jeg glæder mig til at prøve 😉

  Hvor lang tid kan den cirka holde så i køleskabet?

  • Hej Nikita,

   Tak for det 🙂 Max et par dage, vil jeg tro. Jeg tror, at cremen kan gå hen og blive lidt tør og mørk, hvis man gemmer den for længe. Men jeg har dog ikke prøvet. 🙂

   Kh
   Henriette

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *