Lagkage med gods i!

8 pers.

Denne lagkage smager, så fuglene synger og ligner en drøm! Og så er den tilmed let at lave.

Jeg lavede lagkagebundene, cashewnøddecremen og daddelchokoladen en onsdag aften, samlede lagkagen torsdag eftermiddag og serverede den samme aften for et begejstret 4-personers selskab. Da lagkagen er sprængfuld af smag og mættende for alle sanser, magtede vi kun at sætte halvdelen til livs. Så der var lagkage på køl både fredag, lørdag og søndag, hvor det sidste – stadig friske og saftige – stykke kage blev spist.

Ingen tvivl om, at mange fremtidige fødselsdage også skal fejres med denne bombastiske kage!

Du skal bruge:

2 lagkagebunde:

100 g plantemargarine
100 g dadler, finthakkede
2 dl vand
150 g sigtet speltmel
1 tsk. vaniljepulver, usødet
1 lille tsk. bagepulver
plantemargarine til at smøre springform

Smelt margarinen i en gryde, og tilsæt dadler og vand. Varm igennem i et par minutter, til dadlerne er opløst, tag gryden af varmen, og lad blandingen afkøle i en skål.

Tilsæt mel, vaniljepulver og bagepulver, og rør godt rundt.

Smør bunden af to springforme med margarine, og fyld hver springform med halvdelen af dejen. Bag bundene i ca. 20 min. ved 200°. Lad dem afkøle helt, før de fjernes fra springformen.

Cashewnøddecreme:

Denne cashewnøddecreme kan du bruge både som topping oven på kager og som fyld ligesom her, og den er så sød, cremet og vanedannende, at du fremover vil se på flormelis med hån.

235 g cashewnødder, hakkede
175 g kokosmælk
80 g dadler, hakkede
korn fra 1 stang vanilje (eller ½ tsk. usødet vaniljepulver)

Bland alle ingredienser sammen i en skål, og blend med en stavblender, til du har en blød og jævn creme.

Fyld:

1 portion køleskabskold drømmeagtig daddelchokolade, grofthakket
3 små appelsiner, skrællede og i både
3 kiwier, skrællede og i skiver

Fordel cashewnøddecremen ligeligt på de to lagkagebunde. Pynt den ene bund med halvdelen af frugten, og drys halvdelen af daddelchokoladen ovenpå. Læg den anden bund oven på den første (med cremesiden op), og pynt den med resten af frugten og resten af daddelchokoladen.

Stil lagkagen i køleskabet i et par timer inden servering.

TIP! Du kan også fylde lagkagen med andre frugter fx banan og jordbær og med syltetøj (fx den fantastiske sukkerfri syltetøj Fiordifrutta, som fås i mange supermarkeder).


 

(Visited 1.390 times, 1 visits today)

6 thoughts on “Lagkage med gods i!

 1. Til lykke med din nye blog – jeg synes det er rigtig dejligt, at vi har fået endnu en veganerblog her i lille Danmark. Jeg kan se at du linker til mig, så jeg vil da straks gøre gengæld! 😀

 2. Den ser virkelig lækker ud og jeg overvejer stærk at lave den. Men smager den meget af dadel? Jeg er ikke så glad for den smag og overvejer og jeg kan udskifte noget af det med noget andet…?
  Skøn blog! Fortsæt det gode arbejde 🙂

 3. Hej Anne,

  Mange tak for dine søde ord. Det betyder meget!

  Jeg synes ikke, at kagen smager af dadler, selv om der samlet set er mange dadler i. 🙂 Jeg bruger som regel Urtekrams soltørrede dadler, og smagen af dem overdøves nemt af smagen af fx kakao og kokosolie, så dadlerne blot bidrager med sødme og fylde. Men det er blot min holdning. Du kunne dog evt. prøve at erstatte dadlerne i lagkagebundene med abrikoser for at undgå at bruge dadler hele vejen. Jeg tænker, at de har samme effekt, uden at jeg dog har prøvet det.

  Held og lykke. 🙂

  • Tak for dit svar. Nu fortryder jeg helt at jeg lige har smidt nogle abrikoser ud – men jeg vil alligevel prøve kagen an snarest muligt og huske på dine anbefalder 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *