Bagte kartofler med hvidkålsremoulade, rødbedebøffer og tzatziki

Gør dig klar til et mættende, smukt og sundt aftensmåltid.

Du skal bruge:

Bagte kartofler

2 bagekartofler

Opvarm ovnen til 200°. Rens kartoflerne godt. Du kan evt. skrubbe dem, hvis skrællen er meget grov i det. Skær et ca. 1 cm dybt kryds i kartoflerne, og bag dem i ca. 1 time, indtil de er møre.

Hvidkålsremoulade

Denne remouladeagtige sauce smager rigtigt godt til kartofler – kogte som bagte eller stegte! Hvis der er noget sauce tilovers, så gem det til dagen efter, og brug det på en rugbrødsmad eller som dyppelse til fx tofupølser.

350 g hvidkål, groftsnittet
2 ½ dl neutral sojamælk
1½ dl olivenolie
2 spsk. citron
½ dl gærflager
½ spsk. sennep (eller ½ tsk. sennepspulver)
urtesalt
friskkværnet peber
olivenolie til stegning

Steg hvidkålen i olie ved middelvarme, til kålen er mør. Krydr med urtesalt.

Opvarm sojamælken i en gryde til lige under kogepunktet. Tilsæt først olivenolie og derefter citronsaft, mens du pisker med et piskeris. Gærflager og sennep hældes i, mens saucen koger op, og der smages til med urtesalt og peber.

Hæld hvidkålen over i gryden, og blend saucen, til den er jævn, men gerne lidt grov i det.

Kartoflerne åbnes i krydset og overhældes gavmildt med saucen.

TIP! Du kan selvfølgelig også servere bagekartoflerne med hvidløgszmør.

Rødbedebøffer

Rødbedebøffer er overraskende lette at lave, og når de tilberedes som beskrevet i det nedenstående, er de en uforglemmelig spise. Her forenes både sødt, salt, cremet og sprødt i én himmerigsmundfuld.

2 mellemstore rødbeder (a ca. 150 g stykket), skrællet og skåret i skiver a ½ cm
¾ dl sigtet speltmel eller kikærtemel
1 spsk. paprika
2 tsk. urtesalt
olivenolie til stegning

Opvarm en pande ved middelvarme. Bland mel, paprika og urtesalt i en dyb tallerken. Vend rødbedeskiverne i melet, så de er godt dækket på begge sider. Saften i rødbederne vil få melet til at sidde fast. Læg dem på et stykke bagepapir.

Hæld olivenolie i panden, og steg rødbedeskiverne, til de er sprøde. De skal have mellem 5 og 10 min. på hver side. Vent med at vende dem første gang, til du kan fornemme, at melet på den underste side har dannet skorpe. Hvis du vender dem for tidligt, risikerer du, at melet ryger af, men vær opmærksom på, at de ikke får for meget. Når de er sprøde på begge sider og møre (mærk efter med en gaffel), tages de af varmen. De må gerne køle en smule af inden servering.

Serveres med Travl tzatziki.

(Visited 4.659 times, 1 visits today)

6 thoughts on “Bagte kartofler med hvidkålsremoulade, rødbedebøffer og tzatziki

    • Hej Linea,

      Jeg tror ikke, resultatet bliver helt så godt. Så prøv dig hellere frem med meget, meget lidt olie, hvis du meget gerne vil undgå det.

      Kh
      Henriette

  1. Som glutenallergiker kan man ikke tåle gærflager da de er lavet på fuldkornshvede kærner.
    Så hvad kan man bruge i stedet for?
    Kh Gitte

    • Hej Gitte,

      Jeg vil foreslå at erstatte gærflagerne med hvidløgspulver og/eller løgpulver, fx en tsk. af hver.

      Mvh.
      Henriette

  2. Kan man bruge andet plantemælk til hvidkålsremouladen – eller er der “noget” i sojamælken der er nødvendig for fx konsistensen?

    • Hej Heidi,

      Jeg tror godt, du kan bruge havremælk. Det har en god tykneevne, ligesom sojamælk har.

      Mange hilsner,
      Henriette

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *