21 lækre måltider – til morgen, middag og aften
Lige så tyst og stille som der længe har været på denne blog, lige så tyst og stille har der bestemt ikke været i mit liv. I 2015 blev min første roman “14 dage i Austin” udgivet, og siden mit sidste blogindlæg for over 3 år siden har jeg udgivet endnu en roman, “Uofficielt din”, og jeg skriver nu på min tredje roman, “John Monro”.
Gik madbloggeren i dvale kun for at udgive romaner?
Nej, der skete også noget andet, og det handler om mad. For omkring 3 år siden begyndte jeg nemlig at eksperimentere med LCHF i en 100 % plantebaseret version. Det startede udelukkende som et eksperiment. Jeg skulle se, hvad al hypen om LCHF var, og så ville jeg afprøve, om en så animalsk tung kost kunne lade sig gøre i en klima- og dyrevenlig version.
LCHF står for Low Carb High Fat og betyder, at man spiser få kulhydrater, en moderat mængde protein og en høj andel fedt.
Og så blev jeg grebet af det. Jeg eksperimenterede på livet løs og fandt ud af, at vegansk LCHF fungerede rigtig godt for mig. Men temaet på bloggen her har hidtil ikke været i nærheden af LCHF, så derfor stod det pludselig stille med at dele opskrifter.
Tilblivelsen af en kogebog
I stedet for besluttede jeg mig for at lave en vegansk LCHF-kogebog, hvori jeg kunne samle al min erfaring og give inspiration og opskrifter til andre, der måtte ønske at afprøve LCHF i en vegansk udgave. Og den 3. maj udkommer min første kogebog! Den lækre lilla sag på billedet:
VEGANSK LCHF
Konceptet med kogebogen er 21 måltider: 7 forslag til morgenmad, 7 forslag til frokost og 7 forslag til aftensmad (fordelt på 35 opskrifter). Dertil følger information om LCHF i en vegansk udgave og min erfaring hermed, forslag til et basislager, tips og tricks til at komme i gang, et eksempel på en dags kost baseret på opskrifter fra kogebogen etc.
Kogebogen udkommer både som hardback og som e-bog, den kan købes hos de fleste online boghandlere (f.eks. hos tales.dk, Saxo, Bog og Idé etc.), og du kan allerede forudbestille den nu – også via min egen hjemmeside.
Hvordan ved jeg, om LCHF er noget for mig?
Spørg dig selv følgende: Har du en tendens til at overspise, når du spiser kulhydrater? Mætter kulhydrater dig ikke særligt længe? Og bliver du oppustet af kulhydrater? Tager du let på og især rundt om maven? Så er LCHF muligvis noget for dig.
Eftersom sukker og korn udelukkes af kosten, når man spiser LCHF, vil kogebogen også være anvendelig, hvis du normalt undgår sukker, gluten og kornprodukter.
For mere information og billedinspiration, så følg med på @lowcarbhigfatvegan på Instagram og på Low-Carb High-Fat Vegan på Facebook.
Det her lyder spændende
Jeg har forsøgt at spise LCHF, men nu hvor jeg er blevet veganer er Jeg lidt forvirret omkring hvordan Jeg skal sammensætte mine retter.
Så er der i hvert fald god hjælp at hente i min kogebog “Vegansk LCHF”. 🙂
Mange hilsner,
Henriette