De lækreste blomkålsdeller (video)


10-12 stk.

Indrømmet: Blomkålsdeller lyder ikke særligt sexet. Men se nu lige på dellerne i videoen her foroven… De er gyldenbrune, spændstige og lidt fedtede. Forestil dig så den forførende duft af farsen, der steger, den lune delle i din mund og den let salte, runde smag. Du vil gerne sætte tænderne i dem, ikke? Og tro mig, når jeg siger: DE ER LÆKRE! Og som du kan se på opskriften, er de åndssvagt nemme at lave. De passer perfekt som sidestykke til kartofler med persillesovs eller på en rugbrød med hjemmerørt remo og Caviart.

Du skal bruge:

 • 500 g blomkål, grofthakket (svarer til ca. ½ mellemstort øko-blomkål)
 • 2 (små) løg, hakkede (jeg bruger mellemstore løg, men brug små og evt. milde løg, hvis du ønsker en meget mild løgsmag)
 • 2,5 dl mel (fx sigtet speltmel)
 • 1,5 tsk. fint salt
 • friskkværnet peber
 • olie til stegning

Fremgangsmåde:

Blend blomkål og løg med en stavblender, til du har en ensartet, farsagtig konsistens. Du skal ikke bruge væske, for der er rigeligt med væske i blomkålen og løget, som frigives, når det blendes. Rør melet i blandingen, og smag til med salt og peber. Du behøver ikke krydre med andet end salt og peber, for der er masser af smag i både blomkålen og løget, som virkelig kommer frem under stegningen. MEN hvis du fx gerne vil have lidt havsmag i dellerne, så kan du tilføje 1 spsk. taremel.

Opvarm en pande med slip-let belægning til middelvarme (4 ud af 6), og hæld lidt olie på panden. Brug hænderne til at forme dellerne med, placer dem på panden, og tryk dem let flade. De skal have ca. 3-5 min. på hver side, til overfladen er gylden.

De_laekreste_blomkaalsdeller_2

(Visited 7.640 times, 1 visits today)

13 thoughts on “De lækreste blomkålsdeller (video)

 1. Pingback: Dom läckraste blomkåls biffar | MimmoFischetti.com

 2. Har prøvet dem, og de er megalækre. Jeg havde ikke speltmel, så jeg tog halvt hvedemel og halvt grahamsmel, og det fungerede fint. Jeg synes i øvrigt, at de er lettere at ælte end at røre, og jeg skulle jo alligevel have fingrene i farsen, når jeg skulle forme dem.

 3. Hej Henriette,

  Det lyder sindsygt lækkert! Jeg tænkte på, hvis man ikke har stavblender eller almindelig blender. Kan man så bruge noget andet?

  Hilsen Maria

 4. Pingback: Opskrifter | mindegaard.dk

 5. Pingback: Veggiedeller med hasselnødder og selleri - LineMailis

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *