Selv om jeg elsker at lave mad og ganske frivilligt fordriver oceaner af tid i køkkenet, så sætter jeg også pris på hurtig og nem madlavning en træt hverdagsaften, hvis resultatet vel at mærke stadig er sundt, nærende og mættende. Og det er denne skønne alt i én spaghettigryde, som man godt lige kan overkomme at smække sammen selv på de dage, hvor sofaen kalder.
Du skal bruge:
170 g speltspaghetti, knækket i 3-5 cm stykker
2 store løg, grofthakkede
2-3 fed hvidløg, finthakkede
3 store gulerødder, skrællede og skåret i skiver
1 stor rød peberfrugt, grofthakket
8 dl vand
1 dåse flåede tomater
1-2 spsk. bouillonkoncentrat eller -pulver
1 spsk. tørret oregano
1 tsk. tørret timian
½-1 spsk. paprika (afhængig af styrke)
1 lille drys karry
friskkværnet peber
1 dl neutral sojamælk eller havremælk
1 dåse blandede bønner (f.eks. Bønne-mix fra Urtekram), skyllet og drænet
urtesalt
evt. gærflager
evt. 1 dl persille, friskhakket
Put lidt vand i en stor gryde, så det lige dækker bunden (ca. ½-1 cm vand), og sæt gryden i kog. Når vandet bobler, hælder du løg, hvidløg, gulerødder og peberfrugt i gryden. Rør lidt rundt, mens løgene bliver bløde (tager ca. 5 min.). Tilsæt herefter de 8 dl vand, flåede tomater, bouillon, oregano, timian, paprika, karry og friskkværnet peber, og rør det hele godt rundt.
Når vandet kommer i kog, tilsættes spaghettistykkerne (husk at knække dem først). Skru ned på middelvarme, og læg låg på gryden (evt. halvt på), så vandet stadig bobler. Speltspaghetti bliver al dente på ca. 11-12 min., men det tager et par minutter længere, når der er tomat i kogevandet.
Når pastaen er al dente, tilsættes 1 dl plantemælk og bønner, som varmes godt igennem. Smag til med urtesalt og evt. gærflager for lige at samle retten til sidst.
Serveres med grøn salat, hvis du orker! 🙂 Hvis ikke, så drys retten med en ordentlig omgang friskhakket persille.
Velbekomme!
Må ha købt en gang glutenfri pasta og prøve din ret! Ser enkelt ud, tak!
Tak Oly. 🙂 Ja, en omgang majspasta eller risnudler vil fx egne sig fint i retten også.