Saftigt squashbrød

1 franskbrød

Der er intet, der som squash kan gøre brød både luftigt og saftigt. Og de udblødte chiafrø, der anvendes i denne opskrift, gør brødet endnu saftigere og giver det også lige et skud af de eftertragtede omega-3 fedtsyrer.

Brødet er derudover ganske fedtfattigt, og du kan derfor finde denne opskrift både i kategorien “Boller og brød” og i kategorien “Fedtfattige opskrifter”, hvor jeg samler de opskrifter, der ikke indeholder olie eller margarine (eller hvor disse ingredienser kan udelades), og som har begrænset indhold af nødder, frø og kerner – til glæde for dem, der passer på taljemålet. 🙂

Du skal bruge:

1 pakke gær
1 spsk. chiafrø
1 dl lunkent vand
250 g squash, revet
2 dl neutral sojamælk
1½ tsk. fint salt
600 g sigtet speltmel

Chiafrø udblødes i ½ dl lunkent vand i ca. 10 min., til frøene er svulmet op.

Gæren røres ud i ½ dl lunkent vand.

I en skål blandes de udblødte chiafrø, gærblandingen, squash, sojamælk og salt. Det hele røres godt sammen, hvorefter melet røres i. Når ca. 500 g mel er rørt ind i dejen, kan du hælde de sidste 100 g på bordet og ælte dejen færdig på bordet i resten af melet. Den færdige dej skal være lige lidt mere fugtig, end hvis den skulle formes til boller.

Beklæd en stor franskbrødsform med et ark bagepapir, og drys lidt mel i bunden af formen. Læg dejen ned i formen, og lad den hæve i 1-1½ time overdækket med et klæde.

Opvarm ovnen til 200°, og bag brødet i 35 min. Lad brødet afkøle, inden du skærer det ud.

TIP! Dejen kan også formes til 12-14 boller. Tilsæt evt. lidt mere mel, så bollerne bliver nemmere forme. Bagetiden skal i så fald reduceres til 20-25 min.

(Visited 6.161 times, 1 visits today)

2 thoughts on “Saftigt squashbrød

  1. Hej Sus,
    Ingen skuffelse her. 🙂 Hvad angår chiafrø, er der – så vidt jeg kan se – stadig mange forskellige meninger om, hvad det kan klare af opvarmning. Men jeg har læst følgende: “The Omega-3 in chia seeds is heat tolerant up to 180°C…” (http://www.chia4life.com.au/chia/faq/). Og det er noget med, at brød er færdigbagt, når det har en temperatur på 95° indeni.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *