Fristende frugtsalat med kokosflødeskum og chokokrymmel

4-6 pers.

I dag fejrer veganere verden over World Vegan Day, og det skal naturligvis markeres med et par ord og en lækker opskrift her på bloggen.

Jeg har gennem årene haft rigtig mange succesoplevelser med at bestille vegansk mad på helt almindelige restauranter og caféer. Faktisk har jeg fået serveret mange fantasifulde og lækre måltider i alle mulige sammenhænge. I Aarhus kan fx fremhæves de kreative kokke på Café Castenskiold og Olive Restaurant, som et par gange har disket op med en fortryllende og farverig vegansk menu, der fik andre til at se lidt fortrydeligt på deres à la carte-bestilling.

Men jeg har samtidig oplevet andre steder, at kreativiteten kan gå lidt i stå, når det kommer til at mønstre en vegansk dessert. For når der hverken kan bruges smør, æg, mælk eller fløde, hvad i alverden gør man så? Med denne opskrift vil jeg gerne vise, hvor enkelt og nemt det kan gøres. Ikke nogen eksotiske specialprodukter med uudtalelige navne, ingen uopdrivelige erstatningsvarer eller helsekostkrumspring. Bare rene, lækre råvarer, der tilsammen bliver til en fortryllende vegansk dessert, som er let at lave og yderst tilfredsstillende.

Til alle jer derude – glædelig International veganerdag!

Du skal bruge:

Frugtsalat:

Lav en masse! World Vegan Day handler om næstekærlighed og om at dele glæden ved vegansk mad med andre. 🙂

2 æbler
3 bananer
1 ananas
2 grapefrugter
1 bakke vindruer

Skyl, skræl og hak det bedste, du har lært, og sørg for, at alt er i mundrette stykker.

Kokosflødeskum:

Kokosflødeskum er akkurat lige så cremet og fed i smagen som almindelig flødeskum, og skummet holder sig (og holder formen) i 3-4 dage i køleskab.

1 dåse køleskabskold kokosmælk (ikke light!)
1-2 tsk. agavesirup
½ tsk. vaniljepulver

Det er meget vigtigt, at kokosmælken IKKE er light, OG at den er køleskabskold. Så køb en fuldfed version, og stil den i køleskabet dagen før, du skal bruge den. Du kan evt. også putte skål og piskeris til håndmixeren i fryseren i et kvarters tid, inden du går i gang. Hæld det tynde kokosmælk fra, og gem det evt. til smoothies eller andet. Du skal kun bruge det helt hårde, fede kokosmælk. Put det i den kolde skål og pisk det med håndmixeren, indtil det bliver fluffy og flødeskumsagtigt. Det tager blot et par minutter. Smag til med agavesirup og vaniljepulver.

Inspirationen til kokosflødeskum stammer fra bloggen Oh She Glows, se meget udførlig instruks her: Coconut Whipped Cream

Chokokrymmel:

Du skal kun bruge en fjerdedel af opskriften på daddelchokolade, men lav nu bare en hel portion – you know you want it. 🙂

¼ portion køleskabskold Drømmeagtig daddelchokolade

Hak chokoladen groft.

Anret nu frugtsalat, kokosflødeskum og chokokrymmel – gerne i lag som på billedet foroven. Du kan også lave en mere ‘posh’ anretning som på billedet her nedenunder. Your choice!

(Visited 3.313 times, 1 visits today)

5 thoughts on “Fristende frugtsalat med kokosflødeskum og chokokrymmel

  1. Kære Henriette,
    tak for den dejlige opskrift – den drømmeagtige dadelchokolade, som jeg lavede til brunch i går. En kæmpe succes her i huset! Man kan roligt lave en dobbelt portion, så har man altid noget sødt og sundt i køleskabet… 🙂
    Endnu en gang tak for opskriften og ikke mindst en inspirerende blog.
    Med venlig hilsen
    Erika Heinemann

  2. Kære Erika,
    Sikke en dejlig besked at få sådan en helt almindelig søndag aften! Tusind tak for de pæne ord – de varmede utroligt meget. 🙂 Dejligt at kunne inspirere.
    Mange hilsner,
    Henriette

  3. Pingback: 23. decmber og smæskesteg « Mit Perfekte Uperfekte Liv

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *