1 liter luksusbouillon

Det ruskende efterår nærmer sig med raske skridt, og lige om lidt er det tid til rygende varme supper og saucer, som vi kan varme os på.

I enhver suppe eller sauce kan du komme rigtigt langt med en skefuld vegetabilsk bouillonkoncentrat (især hvis den er økologisk), men smagen af en hjemmelavet urtebouillon fornægter sig ikke. Og hvis du skal kræse ekstra meget for dine gæster eller dig selv, så er her opskriften på en nem og yderst velsmagende bouillon, som vil være et fornemt fundament til enhver suppe eller sauce. Og så er den tilmed fedtfri.

Du skal bruge:

400 g knoldselleri, skrællet og i grove tern
350 g gulerødder (ca. 3 store), skrællede og i grove tern
2 store løg, i både
2 porrer, i skiver
6 fed hvidløg, halverede
20-30 peberkorn
5 laurbærblade
2 l vand
2 spsk. groft salt

Hæld alle ingredienser – undtagen salt – i en gryde, og bring vandet i kog. Tilsæt salt, og kog bouillonen, til vandmængden er reduceret til det halve. Det tager ca. 1 time. Si ingredienserne fra, og smag bouillonen til med mere salt, om nødvendigt.

TIP! Hvis du efterfølgende fjerner laurbærbladene og de fleste peberkorn, kan du blende de møre grøntsager med bouillonen. Dermed får du en skøn og kraftfuld sauce, som du ikke behøver jævne. Spæd evt. op med plantefløde.

(Visited 585 times, 1 visits today)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *