Cremet gulerodssuppe med ristede græskarkerner

En gulerodssuppe skal smage af gulerod, så her handler det om ikke at blande alt for mange forskellige råvarer sammen og lade guleroden træde i karakter. Du vil blive forbavset over, hvor cremede gulerødder kan være! Og med denne superenkle opskrift skal du virkelig gøre dig umage for at gøre det forkert.

Du skal bruge:

500 g gulerødder, skrællede og i tern
300 g kartofler, skrællede og i tern
2 løg, hakkede
3 fed hvidløg, finthakkede
12 dl grøntsagsbouillon
urtesalt
friskkværnet peber
1 dl græskarkerner
1 dl neutral sojayoghurt
olivenolie til stegning

Svits løg, hvidløg, gulerødder og kartofler i olivenolie, til løgene er klare. Tilsæt bouillon, og lad suppen koge igennem, til gulerødder og kartofler er møre. Tag gryden af varmen, blend suppen med en stavblender, og smag til med urtesalt og peber.

Steg græskarkernerne i lidt olie på en pande ved middelvarme, indtil de er sprøde. Rør ofte undervejs (pas på, græskarkerner popper på panden!). Drys med urtesalt, og lad dem afkøle på fedtsugende papir, fx køkkenrulle. Og prøv at lade være med at spise dem alle sammen inden servering…

Hæld suppen i passende skåle, drys med græskarkerner og dekorer med ca. 1 spsk. sojayoghurt på hver portion.

(Visited 2.423 times, 1 visits today)

3 thoughts on “Cremet gulerodssuppe med ristede græskarkerner

  1. Pingback: Et kig i det veganske køkken

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *