Gulerodsbrud

8 stk. (Pssst! Du kan også bare forme dejen til 16 boller eller noget…)

Store, skønne og velduftende gulerodsbrud, som er fulde af smag, godhed og hygge. Try them!

Du skal bruge:

1 pakke gær
1 dl lunkent vand
200 g gulerod, revet (3 dl)
3 dl neutral sojamælk
1 dl solsikkekerner
½ dl solsikkeolie
2 tsk. fint salt
700-750 g sigtet speltmel

Gæren røres ud i det lunkne vand.

I en skål blandes gulerødder, sojamælk, solsikkekerner, solsikkeolie, salt og gærblanding, og det hele røres godt sammen. Rør melet i lidt efter lidt, og ælt til sidst dejen godt igennem på et meldrysset bord. Lad dejen hæve tildækket på bordet eller i en skål i en time.

Form dejen til otte brud, læg dem på en bageplade med bagepapir, og lad dem efterhæve tildækket i 20 min. Bag dem i ovnen ved 200° i 25 min.

(Visited 3.236 times, 1 visits today)

13 tanker om "Gulerodsbrud"

 1. Umm tak for en dejlig opskrift! Jeg lavede disse boller til min fødselsdag i dag. Dog kom jeg mindre mel i (525 g.) og æltede ikke dejen men kom den på bagepladen i “klatter”. De blev super lækre, sprøde og saftige indeni. :)

 2. Har bagt disse boller i går, og de blev super lækre! Min kæreste var også vild med dem, og han kan ellers være svær at gøre tilfreds.
  Tusind tak for opskriften :)

  • Hejsa! :-)

   Jeg ville nok ikke erstatte det fine mel 100 % med fuldkornsspeltmel, men måske prøve med halv-halv først, for at se om det bliver godt. :-)

   Kh
   Henriette

 3. Heeey super lækker opskrift , ville høre om du har prøvet med glutenfri mel rismel og boghvedemel ? jeg tåler desværre ik gluten nemlig :)

  • Hej Nadia,

   Tak for det. Ja, det er en rigtig lækker opskrift. Jeg har ikke prøvet dem i en glutenfri version, men jeg er sikker på, at de nok skal blive lækre alligevel med glutenfri melvarianter.

   Lad mig høre, om du afprøver det. :-)

   Kh.
   Henriette

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>