Gulerodsbrud

8 stk. (Pssst! Du kan også bare forme dejen til 16 boller eller noget…)

Store, skønne og velduftende gulerodsbrud, som er fulde af smag, godhed og hygge. Try them!

Du skal bruge:

1 pakke gær
1 dl lunkent vand
200 g gulerod, revet (3 dl)
3 dl neutral sojamælk
1 dl solsikkekerner
½ dl solsikkeolie
2 tsk. fint salt
700-750 g sigtet speltmel

Gæren røres ud i det lunkne vand.

I en skål blandes gulerødder, sojamælk, solsikkekerner, solsikkeolie, salt og gærblanding, og det hele røres godt sammen. Rør melet i lidt efter lidt, og ælt til sidst dejen godt igennem på et meldrysset bord. Lad dejen hæve tildækket på bordet eller i en skål i en time.

Form dejen til otte brud, læg dem på en bageplade med bagepapir, og lad dem efterhæve tildækket i 20 min. Bag dem i ovnen ved 200° i 25 min.

(Visited 4.330 times, 1 visits today)

13 thoughts on “Gulerodsbrud

  1. Umm tak for en dejlig opskrift! Jeg lavede disse boller til min fødselsdag i dag. Dog kom jeg mindre mel i (525 g.) og æltede ikke dejen men kom den på bagepladen i “klatter”. De blev super lækre, sprøde og saftige indeni. 🙂

    • Ej, hvor godt, Luna. Tak for dit tip til en variant! 🙂 Det må jeg prøve ved lejlighed. Elsker nemlig æltefri dej.

      Håber du havde en rigtig dejlig fødselsdag. 🙂

      Knus
      Henriette

  2. Har bagt disse boller i går, og de blev super lækre! Min kæreste var også vild med dem, og han kan ellers være svær at gøre tilfreds.
    Tusind tak for opskriften 🙂

    • Hejsa! 🙂

      Jeg ville nok ikke erstatte det fine mel 100 % med fuldkornsspeltmel, men måske prøve med halv-halv først, for at se om det bliver godt. 🙂

      Kh
      Henriette

  3. Heeey super lækker opskrift , ville høre om du har prøvet med glutenfri mel rismel og boghvedemel ? jeg tåler desværre ik gluten nemlig 🙂

    • Hej Nadia,

      Tak for det. Ja, det er en rigtig lækker opskrift. Jeg har ikke prøvet dem i en glutenfri version, men jeg er sikker på, at de nok skal blive lækre alligevel med glutenfri melvarianter.

      Lad mig høre, om du afprøver det. 🙂

      Kh.
      Henriette

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *