8 stk. (Pssst! Du kan også bare forme dejen til 16 boller eller noget…)
Store, skønne og velduftende gulerodsbrud, som er fulde af smag, godhed og hygge. Try them!
Du skal bruge:
1 pakke gær
1 dl lunkent vand
200 g gulerod, revet (3 dl)
3 dl neutral sojamælk
1 dl solsikkekerner
½ dl solsikkeolie
2 tsk. fint salt
700-750 g sigtet speltmel
Gæren røres ud i det lunkne vand.
I en skål blandes gulerødder, sojamælk, solsikkekerner, solsikkeolie, salt og gærblanding, og det hele røres godt sammen. Rør melet i lidt efter lidt, og ælt til sidst dejen godt igennem på et meldrysset bord. Lad dejen hæve tildækket på bordet eller i en skål i en time.
Form dejen til otte brud, læg dem på en bageplade med bagepapir, og lad dem efterhæve tildækket i 20 min. Bag dem i ovnen ved 200° i 25 min.
Afprøvet! Og mums! 😀
Selv mine søskende og min lillesøsters veninder kunne lide dem. Succes, Henriette.
Hej Rikke,
Tusind tak for din besked! Det er jeg rigtig glad for at høre! 🙂
Umm tak for en dejlig opskrift! Jeg lavede disse boller til min fødselsdag i dag. Dog kom jeg mindre mel i (525 g.) og æltede ikke dejen men kom den på bagepladen i “klatter”. De blev super lækre, sprøde og saftige indeni. 🙂
Ej, hvor godt, Luna. Tak for dit tip til en variant! 🙂 Det må jeg prøve ved lejlighed. Elsker nemlig æltefri dej.
Håber du havde en rigtig dejlig fødselsdag. 🙂
Knus
Henriette
Har bagt disse boller i går, og de blev super lækre! Min kæreste var også vild med dem, og han kan ellers være svær at gøre tilfreds.
Tusind tak for opskriften 🙂
Hej Majken,
Tusind tak for din besked! Det er jeg bare så glad for at høre. Jeg er superglad for din tilbagemelding.
Hav en dejlig aften!
Kh
Henriette
Super lækre boller <3
Hejsa:) Jeg tænkte på om man kan bage dem med fuldkornsspeltmel?☺️
Hejsa! 🙂
Jeg ville nok ikke erstatte det fine mel 100 % med fuldkornsspeltmel, men måske prøve med halv-halv først, for at se om det bliver godt. 🙂
Kh
Henriette
Heeey super lækker opskrift , ville høre om du har prøvet med glutenfri mel rismel og boghvedemel ? jeg tåler desværre ik gluten nemlig 🙂
Hej Nadia,
Tak for det. Ja, det er en rigtig lækker opskrift. Jeg har ikke prøvet dem i en glutenfri version, men jeg er sikker på, at de nok skal blive lækre alligevel med glutenfri melvarianter.
Lad mig høre, om du afprøver det. 🙂
Kh.
Henriette
Hej,
Kan man bruge vand i stedet af sojamælk? Eller er mælk vigtigt for smag?
Kh,
Kristina
Hej Kristina,
Du kan sagtens bruge vand i stedet for. 🙂
Mvh.
Henriette