Energiboost-smoothie

Smoothie2 pers.

Næsten alle har en foretrukken smoothieopskrift, og det her er en af mine. Smoothien er perfekt til morgenmad, til brunchbordet eller som et effektivt energiboost inden træning. Og med de knuste hørfrø er den fuld af de gode omega-3 fedtsyrer.

For at knuse hørfrø skal du bruge en kaffemølle eller en minihakker. Mortere dur ikke, og heller ikke alle minihakkere egner sig til formålet, men jeg har tidligere haft succes med den minihakker, der følger med Brauns stavblender. Nu bruger jeg dog en kaffemølle – købt i Føtex til 100 kr., og den er supereffektiv.

Du skal bruge:

4 bananer
3 appelsiner
2 dl frosne blåbær
2 dl frosne hindbær
2 spsk. hørfrø
3-4 dl rismælk og vand (afhænger af hvor tynd den skal være)

Skræl bananer og appelsiner, put dem i blenderen, og hæld bærrene ovenpå.

Knus hørfrøene:
HørfrøKnust hørfrøog hæld dem oven på bærrene.
Smoothie - blender

Tilsæt væske og blend!

(Visited 4.546 times, 1 visits today)

4 thoughts on “Energiboost-smoothie

  1. Lækkert!! Glæder mig til at prøve. Jeg bruger dog frisklavet mandelmælk, men det gør den bestemt ikke ringere. Knus

  2. Hvis man kan knuse hørfrø i en kaffemølle, tror du så også at den kan bruges til mandler f.eks?

  3. Hej Tine,

    Jeg kender én, der bruger sin kaffekværn (hun har den samme som den, jeg har fra Føtex) til at kværne mandler til mel (med skal og det hele). Hun siger, at man dog kun skal kværne en lille håndfuld ad gangen og samtidig lade være med at køre kværnen for længe, da det er lidt hårdere for maskinen at klare end hørfrø. Men det fungerer fint.

    Mange hilsner,
    Henriette

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *