Himmelsk nøddesteg (video)

Denne lækre nøddesteg er supernem og hurtig at lave. Men det bedste er, at den smager absolut fantastisk. Den egner sig rigtig godt til julebordet, som pålæg til påskefrokosten eller som tilbehør til en lun ret. Så husk at lave nok, og vær gavmild med den!

Du skal bruge:

  • 1 stort løg, hakket
  • 2 fed hvidløg, hakket
  • ½ dl vand
  • 1 spsk. bouillonkoncentrat
  • ½ spsk. tørrede krydderurter (oregano el. basilikum)
  • 180 g svampe, grofthakket
  • 150 g tofu, smuldret
  • 100 g cashewnødder (eller hasselnødder), grofthakkede
  • 50 g valnødder, grofthakkede
  • ½ dl vand (el. neutral plantemælk)
  • olivenolie til stegning

Himmelsk nøddesteg

Fremgangsmåde:

Opvarm ovnen til 180°.

Varm en pande op til middelvarme, tilsæt lidt olivenolie, og steg løg og hvidløg, til løgene er klare. Tilsæt vand, bouillonkoncentrat og krydderurter, og rør rundt, til bouillonen er opløst.

Bland svampe, tofu, nødder og vand i en foodprocessor. Hæld løgblandingen i, og blend det hele (eller blend det med en stavblender). Nøddestegen må godt have lidt bid, så blend det groft. Smag til med urtesalt om nødvendigt.

Hæld blandingen i et passende ovnfast fad, og bag den i ovnen i ca. 25 min.

Nøddestegen smager også pragtfuldt som koldt pålæg dagen efter.

(Visited 26.301 times, 2 visits today)

23 thoughts on “Himmelsk nøddesteg (video)

  1. Pingback: Deborah's food and something

  2. Pingback: Generalforsamling & sommerfest 2013 – Mad med Medfølelse | Kærlighed & Kikærter

  3. Pingback: Det ultimative inspirationsindlæg – til en vegansk jul! | Månebarnet

  4. Pingback: Frækkedeller - de bedste veganske og vegetariske frikadeller

  5. Hejsa. Denne ser bare så lækker ud! 🙂 Kan den fryses? Tænker, at det måske bliver udfordrende med tofuen? 🙂

    Vh. Christina

    • Tusind tak, Christina!:-) Jeg ved det faktisk ikke – den er aldrig nået så langt som til fryseren. 😉 Men jeg ville ikke selv have tøvet med at fryse den, hvis det var. Jeg tror ikke, tofuen er noget problem, når den er blendet med alt det andet.

      Kh
      Henriette

  6. Hej. Kan valnødder erstattes af andet? De eneste nødder jeg kan li er nemlig peanuts, cashewnødder og pistacienødder.

    • Hej Helle,

      Det kan de helt sikkert. Bare erstat de 50 g valnødder med cashewnødder, så du kun bruger cashewnødder. Det bliver også fint på den måde. 🙂

      Kh
      Henriette

    • Hej Rikke,

      Det er nok det samme som 1-2 terninger, alt efter hvor kraftige bouillonterningerne er i smagen. Så du kan starte med en terning og så evt. bare putte mere salt i farsen til sidst, hvis det mangler. 🙂

  7. Pingback: Vegansk jule- og nytårsmad 2016 | PlantePusherne

  8. Pingback: Den perfekte postej med rosmarin – Små Grønne Fodaftryk

  9. Pingback: Vegansk jule- og nytårsmad 2016 | PlantePusherne - vegansk mad

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *