Denne lækre nøddesteg er supernem og hurtig at lave. Men det bedste er, at den smager absolut fantastisk. Den egner sig rigtig godt til julebordet, som pålæg til påskefrokosten eller som tilbehør til en lun ret. Så husk at lave nok, og vær gavmild med den!
Du skal bruge:
- 1 stort løg, hakket
- 2 fed hvidløg, hakket
- ½ dl vand
- 1 spsk. bouillonkoncentrat
- ½ spsk. tørrede krydderurter (oregano el. basilikum)
- 180 g svampe, grofthakket
- 150 g tofu, smuldret
- 100 g cashewnødder (eller hasselnødder), grofthakkede
- 50 g valnødder, grofthakkede
- ½ dl vand (el. neutral plantemælk)
- olivenolie til stegning
Fremgangsmåde:
Opvarm ovnen til 180°.
Varm en pande op til middelvarme, tilsæt lidt olivenolie, og steg løg og hvidløg, til løgene er klare. Tilsæt vand, bouillonkoncentrat og krydderurter, og rør rundt, til bouillonen er opløst.
Bland svampe, tofu, nødder og vand i en foodprocessor. Hæld løgblandingen i, og blend det hele (eller blend det med en stavblender). Nøddestegen må godt have lidt bid, så blend det groft. Smag til med urtesalt om nødvendigt.
Hæld blandingen i et passende ovnfast fad, og bag den i ovnen i ca. 25 min.
Nøddestegen smager også pragtfuldt som koldt pålæg dagen efter.
Pingback: Deborah's food and something
Pingback: Generalforsamling & sommerfest 2013 – Mad med Medfølelse | Kærlighed & Kikærter
Er kryddertofu noget man køber eller noget som man selv laver?
Den ser god ud, og skal helt klart prøves!
Hej Sarah,
Man kan købe kryddertofu i helsekostbutikker. Jeg bruger den fra Nagel. Men du kan også bruge neutral tofu eller fx røget tofu. Bare ikke silken tofu til denne opskrift.
God fornøjelse med det. 🙂
Kh
Henriette
Super, mange tak 😀
Pingback: Det ultimative inspirationsindlæg – til en vegansk jul! | Månebarnet
Pingback: Frækkedeller - de bedste veganske og vegetariske frikadeller
Hvad er og hvor får du Bella Gomba svampe?
Hej Deborah,
Det er en ret stor og meget smagfuld svamp. Kan indimellem fås i helt alm. supermarkeder. Du kan dog sagtens bruge alm. champignon. 🙂
Kh
Henriette
Tusind tak Henriette 🙂
Super lækker 🙂
Tusind tak, Dorte 🙂
Hejsa. Denne ser bare så lækker ud! 🙂 Kan den fryses? Tænker, at det måske bliver udfordrende med tofuen? 🙂
Vh. Christina
Tusind tak, Christina!:-) Jeg ved det faktisk ikke – den er aldrig nået så langt som til fryseren. 😉 Men jeg ville ikke selv have tøvet med at fryse den, hvis det var. Jeg tror ikke, tofuen er noget problem, når den er blendet med alt det andet.
Kh
Henriette
Hej. Kan valnødder erstattes af andet? De eneste nødder jeg kan li er nemlig peanuts, cashewnødder og pistacienødder.
Hej Helle,
Det kan de helt sikkert. Bare erstat de 50 g valnødder med cashewnødder, så du kun bruger cashewnødder. Det bliver også fint på den måde. 🙂
Kh
Henriette
Hej, er en spsk buillonkoncentrat mon det samme som en buillonterning? 🙂
Hej Rikke,
Det er nok det samme som 1-2 terninger, alt efter hvor kraftige bouillonterningerne er i smagen. Så du kan starte med en terning og så evt. bare putte mere salt i farsen til sidst, hvis det mangler. 🙂
Pingback: Vegansk jule- og nytårsmad 2016 | PlantePusherne
Pingback: Den perfekte postej med rosmarin – Små Grønne Fodaftryk
Pingback: Vegansk jule- og nytårsmad 2016 | PlantePusherne - vegansk mad
Hvor mange personer er opskriften til?
2-3 personer vil jeg sige. 4 personer hvis der er meget tilbehør. 🙂